Haber

Kayseri Gastronomi Günleri tam not aldı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği gastronomi alanında, UNESCO Türkiye Milli Komitesi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri’de özel bir çalışma gerçekleştirdi. Kayseri mutfağını tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Gastronomi Günleri ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı Gastronomi Günleri’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, etkinlik ünlü şeflerden de tam not aldı. 3 gün süren Gastronomi Günleri kapsamında ünlü şefler, yerel işletmeciler, kadın kooperatifleri, akademisyenler, paneller, söyleşiler, atölye çalışmaları, tiyatrolar, çocuk etkinlikleri, yarışmalar, yöresel lezzetler, tanıtımlar, ikramlar, gastroshowlar, spor etkinlikleri ve sürpriz konuklar yer alıyor. Kayserililerle buluştu.

50 yerel işletme, 30 kadın kooperatifi, 10 dernek ve üniversite kulübü, 3 farklı ilçe belediyesi ve 3 farklı kurumun yer aldığı 100 stant ile 3 gün boyunca özel etkinlikler gerçekleştirildi. Programda ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak 1 ton Kayseri mantısı dağıtıldı.

TÜRKİYE’NİN TÜM YERLERİNDEN GASTRONOMİ DERNEKLERİ KATILDI

Samsun, Niğde, Sivas, Çankırı, Denizli, Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin gibi Türkiye’nin farklı illerindeki dernekler tarafından da çalıştaylar düzenlendi. Sivas Araştırma Aşçılar ve Gastronomi Derneği Peskutan Çorbası Atölyesi, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Derneği Derneği Muhlama Atölyesi, Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği Yumurtalı Tatlı Atölyesi, Denizli Butik Pastaneler ve Girişimci Hanımlar Derneği Yöresel Tarhana Çorbası Atölyesi, Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Helveter Atölyesi, Şanlıurfalı Profesyonel Aşçılar Derneği Çiğ Köfte Çalıştayı, Mezopotamya Anadolu Gastronomi Derneği Yöresel Mardin Mucendra Pilavı Çalıştayı, Gaziantep Aşçılar Derneği ise Ekşili Küçük Köfte Çalıştayı düzenledi.

RENKLİ YARIŞLAR YAPILDI

Gastronomi Günleri’nde yarışma alanında renkli görsellerin yer aldığı yemek yarışmaları da düzenlendi. Liseler Arası Bireysel ve Grup Kayseri Mutfağı Ana Yemek Yarışmaları, Evde Hanımlar Yöresel Yemek Yarışması, Üniversiteler Arası Bireysel ve Grup “Kayseri Mutfağı Ana Yemek” Yarışmaları ve Sucuk Ekmek Yeme Yarışması. Yarışmacılar yeteneklerini sergiledi. Yarışma alanında ayrıca kuzu gösterisi, pastırma doğrama gösterisi, Down Sendromlu Özel Şefler Yemek Sunumları, pastırmalı yumurta ve sosisli yumurta da sunuldu.

PANEL VE ​​SEMPOZYUMLARDA GASTRONOMİ KONUŞULDU

Gastronomi bölümünde, UNESCO Türkiye Milli Komitesi Yaratıcı Şehirler Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri’de Gastronomi Günleri programı kapsamında alanında uzman ve akademisyenlerin konuk olduğu panel ve sempozyumlarda ‘gastronomi’ konusu ele alındı. Ağ. Mustafa Ülker’in moderatörlüğünde, Kemal Koçak, Sinan Yavuz, Hülya Tiritoğlu, Funda Cenik, Yunus Emre Özdemir ve Ümit Yiğit’in konuk olduğu “Yerel Mutfaklarda Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Kayseri Gastronomi Sempozyumu, gastronomi alanında sürdürülebilirlik, yiyecek-içecek işletmelerinde yerel markalaşma, Tanıtım ve Gastronomi ve Gastronomi Eğitiminde Medyanın Rolü gibi farklı oturumlarda gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, Prof. Dr. Ebru Tarcan İçigen, Prof. Dr. İbrahim Giritlioğlu, Doç. Dr. Ozan Güler, Doç. Panelde Dr. Ali Solunoğlu konuşma yaptı.

KAYSERİ MUTFAĞINA SOHBETLERLE KATKI SAĞLANDI

Röportajlarda gastronomi şefleri ve çok özel konularla Kayseri mutfağına katkı sağlandı. Bu bağlamda Rabia Özaslan’ın ‘Sağlıklı Beslenmeyi İmkansız Kılan Diyet Anlayışını Yıkmaya Geliyorum’ röportajı, Tabiat Çitçi’nin ‘Coğrafi İşaretli Ürünümüz Yamula Patlıcan’ röportajı ve çalıştayı, Murat Bozok’un ‘Kayseri Yöresel Mutfağı Pazarlama’ röportajı, Cüneyt Asan ve Harun Reşit Dönmez söyleşisi, Fatma Parıltı Uçar’ın Kayseri Mantısı atölyesi, Eyüp Kemal Sevinç söyleşisi ve ‘Kayseri’den Tüm Dünyaya Gastronomi Açılımı’ konulu Yağlama Atölyesi, Zahide Beydili’nin Kedi Bacağı atölyesi, Rafet İnce’nin ‘Küreselde Türk Mutfağı’ sohbeti Dünya ve Türk Kahvesi Tepsi Mantı Atölyesi, ‘Kayseri Mutfağını Tanıtırken Dikkat Edilmesi Gerekenler’ konulu Hazer Amani söyleşisi ve Pöç Burger Atölyesi, ‘Çölyak Hastalarıyla Glutensiz Kayseri Mutfağı Buluşması’ konulu Süleyman Engin söyleşisi, ‘Çölyak Hastaları ile Glutensiz Kayseri Mutfağı Buluşması’ konulu Nadir Saraç söyleşisi ‘Kayseri Gastronomisinde Sağlıklı Yaşam’, ‘Sefa Okyay Kılıç’tan ‘Kayseri Mutfağının Uluslararası Markalaşması’ konulu söyleşi ve Kenar ve Kedi Bacağı Çalıştayı gerçekleştirildi.

haberabana.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort